Vandaag is het Sint-Maarten! (Er komt hier zelfs geen hond in het donkere bos.)
Toevallig maak ik pompoentaart, een hartige taart en het lievelingskostje van Bert!
(Ooit uit "Eet, kook ekologisch" gehaald. Maar nu wat aangepast.)
Ingrediënten:
250 gram volkorenmeel
75 gram boter
scheut olijfolie
scheut koud water
snufje zout
600 gram pompoen -ongeveer- (liefst biologisch, NIET met kunstmest opgefokt, zal ik maar zeggen. Dat is nl. te waterig.)
1 (dikke) prei
1 ei
zout en peper
geraspte kaas
evt. een paar champignons voor bovenop of een paar plakjes tomaat.
Oven voorverwarmen op 175 graden bij hete lucht.
Maak een bodem door de ingrediënten door elkaar te gooien en te kneden. Bedek hier een grote taartvorm mee. En zet hem alvast in de oven.
Was de pompoen en prei en snijd de boel in stukjes, (zonder de pitten!). Gooi het in de pan/wok met wat olie. Laat het bijna gaar worden in een kwartiertje. (Evt. klein scheutje water erbij!) Dan een ei erdoor roeren met zout en peper en geraspte kaas naar smaak.
Doe dit mengsel in de vorm met bodem. Brand je handen niet! En strooi bovenop nog wat geraspte kaas. (Met evt wat champignons of tomaat.)
Zet het dan nog zo'n 40 minuten of langer in de oven.
Lekker met sla of andere rauwkost en een wijntje erbij!
