Recepten voor de hongerige hondenmens!
-
marcel
Re: Hobby
500 gram lamsbout
2 uien
10 flinke tenen knoflook
1 aubergine
1 courgette
4 middelgrote aardappelen
10 groene licht pittige Turkse pepers
4 flinke tomaten
1 groot blikje tomatenpuree
2 el olijfolie
4 maggidobbeltjes
1 tl chilivlokken
enkele takjes bladpeterselie
1 tl oregano
takje verse munt (of 1/2 tl gedroogde)
peper en zout uit de molen
Voorbereiding
Snijd het vlees in dobbelstenen. Snijd de verschillende groenten in stukken, verwijder het zaad uit de tomaten en de pepers en snijd hier ook stukjes van. Hak de knoflook fijn en snipper de kruiden. De fijngehakte peterselie houd je achter tot je gaat serveren.
Bereidingswijze
Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees rondom bruin. Doe in etappes de verschillende groenten erbij en laat deze steeds even meebakken. Als alles in de pan zit bak je de tomatenpuree mee. Voeg nu 3 tomatenpureeblikjes water toe, de maggidobbeltjes en de kruiden. Roer voorzichtig door, sluit de pan en laat het geheel ongeveer 3 kwartier zachtjes stoven. Roer tussentijds een keer door.
Serveertips
Serveer met warm Turks brood, knoflooksaus en een koud glas rose.
2 uien
10 flinke tenen knoflook
1 aubergine
1 courgette
4 middelgrote aardappelen
10 groene licht pittige Turkse pepers
4 flinke tomaten
1 groot blikje tomatenpuree
2 el olijfolie
4 maggidobbeltjes
1 tl chilivlokken
enkele takjes bladpeterselie
1 tl oregano
takje verse munt (of 1/2 tl gedroogde)
peper en zout uit de molen
Voorbereiding
Snijd het vlees in dobbelstenen. Snijd de verschillende groenten in stukken, verwijder het zaad uit de tomaten en de pepers en snijd hier ook stukjes van. Hak de knoflook fijn en snipper de kruiden. De fijngehakte peterselie houd je achter tot je gaat serveren.
Bereidingswijze
Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees rondom bruin. Doe in etappes de verschillende groenten erbij en laat deze steeds even meebakken. Als alles in de pan zit bak je de tomatenpuree mee. Voeg nu 3 tomatenpureeblikjes water toe, de maggidobbeltjes en de kruiden. Roer voorzichtig door, sluit de pan en laat het geheel ongeveer 3 kwartier zachtjes stoven. Roer tussentijds een keer door.
Serveertips
Serveer met warm Turks brood, knoflooksaus en een koud glas rose.
- Bijlagen
-
- Herschaalde kopie van naamloos.jpg (9.68 KiB) 4178 keer bekeken
Laatst gewijzigd door marcel op 31 okt 2008, 11:48, 1 keer totaal gewijzigd.
Re: Hobby
Hmmmm.....maar ik kan er wel wat mee. Lekker lekker. Bedankt Marcel.
Niet te veel 'ingewikkelde' kruiden gelukkig!!
Dat is altijd zo'n gedoe. Wil je een keer iets Indiaas ofzo proberen. Moet je eerst alle toko's afschuimen met een gevulde potemonee.
Valt het tegen, zit je met een kast vol Joost mag weten wat
Niet te veel 'ingewikkelde' kruiden gelukkig!!
Dat is altijd zo'n gedoe. Wil je een keer iets Indiaas ofzo proberen. Moet je eerst alle toko's afschuimen met een gevulde potemonee.
Valt het tegen, zit je met een kast vol Joost mag weten wat
Bloemetje (Coco x First / Loebas) geb. 09-04-2011
Dieuwertje Bloem van Katoen (Bloemetje x Bram) geb. 22-12-14
Dieuwertje Bloem van Katoen (Bloemetje x Bram) geb. 22-12-14
Re: Recepten voor de hongerige hondenmens!
Strak plan !!!!!
Heel makkelijk en toch lekker, voor op brood of flinke toastjes:
150 gr. klein gesneden soepgroente (rauw)
2 hardgekookte eieren (fijnprakken)
Beetje yogurt
Beetje mayonaise of fritessaus
Kerrie naar smaak (theelepeltje)
Misschien een beetje zout.
Alles door elkaar. Niet smeuïg genoeg, beetje yoghurt erbij.
Heel makkelijk en toch lekker, voor op brood of flinke toastjes:
150 gr. klein gesneden soepgroente (rauw)
2 hardgekookte eieren (fijnprakken)
Beetje yogurt
Beetje mayonaise of fritessaus
Kerrie naar smaak (theelepeltje)
Misschien een beetje zout.
Alles door elkaar. Niet smeuïg genoeg, beetje yoghurt erbij.
Laatst gewijzigd door Jeanette op 31 okt 2008, 17:03, 1 keer totaal gewijzigd.
Bloemetje (Coco x First / Loebas) geb. 09-04-2011
Dieuwertje Bloem van Katoen (Bloemetje x Bram) geb. 22-12-14
Dieuwertje Bloem van Katoen (Bloemetje x Bram) geb. 22-12-14
Re: Recepten voor de hongerige hondenmens!
Een Formule 1 recept!
Dat is snel èn snel klaar! Nou nog uitproberen!

-
marcel
Re: Recepten voor de hongerige hondenmens!
Recept: Turkse pide met spinazie en feta
4 stuks
Maak het basisdeeg van deze Turkse dichtgeklapte 'pizza'als volgt: Doe een zakje instantgist in een kopje met een halve theelepel suiker en 1,5 dl warm water. Laat staan tot zich belletjes vormen. Zeef 250 g bloem in een kom. Voeg hier wat zout (langs de rand) aan toe en vervolgens de gistoplossing en 2 eetlepels olie. Meng dooreen met een vork en kneed tot een soepel deeg (ca. 8 minuten).
Ingrediënten
Basisdeeg (zie hierboven)
2 tenen knoflook
1 zak spinazie (gewassen ca. 600 g)
3-4 lente-uitjes
olie
150 g kwark
150 g fetakaas
50 g pijnboompitten
50 g droog broodkruim (paneermeel)
Bereidingswijze
Pel en snipper de knoflook, was en droog de spinazie. Snijd de lente-uitjes in ringen. Verhit wat olie in een grote wok en roerbak hierin de spinazie en knoflook tot de blaadjes slinken. Neem de pan van het vuur en laat het vocht uitlekken. Doe de spinazie in een kom en meng met de ringetjes lente-ui, de kwark, de verbrokkelde feta, pijnboompitjes en droog broodkruim. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol deze uit tot ovale lappen van ca. 25 cm lengte en ca. 12,5 cm breed. Schep de vulling in het midden en vouw de zijkanten omhoog zodat een soort 'schoentjes' ontstaan. Druk de uiteinden dicht en knijp om en om in de bovenkant van het deeg tot een soort 'zigzagrand'. Bestrijk de buitenkant licht met olie en bak ze in een voorverwarmde oven van 200 °C in ca. 20-25 minuten gaar en krokant.
4 stuks
Maak het basisdeeg van deze Turkse dichtgeklapte 'pizza'als volgt: Doe een zakje instantgist in een kopje met een halve theelepel suiker en 1,5 dl warm water. Laat staan tot zich belletjes vormen. Zeef 250 g bloem in een kom. Voeg hier wat zout (langs de rand) aan toe en vervolgens de gistoplossing en 2 eetlepels olie. Meng dooreen met een vork en kneed tot een soepel deeg (ca. 8 minuten).
Ingrediënten
Basisdeeg (zie hierboven)
2 tenen knoflook
1 zak spinazie (gewassen ca. 600 g)
3-4 lente-uitjes
olie
150 g kwark
150 g fetakaas
50 g pijnboompitten
50 g droog broodkruim (paneermeel)
Bereidingswijze
Pel en snipper de knoflook, was en droog de spinazie. Snijd de lente-uitjes in ringen. Verhit wat olie in een grote wok en roerbak hierin de spinazie en knoflook tot de blaadjes slinken. Neem de pan van het vuur en laat het vocht uitlekken. Doe de spinazie in een kom en meng met de ringetjes lente-ui, de kwark, de verbrokkelde feta, pijnboompitjes en droog broodkruim. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol deze uit tot ovale lappen van ca. 25 cm lengte en ca. 12,5 cm breed. Schep de vulling in het midden en vouw de zijkanten omhoog zodat een soort 'schoentjes' ontstaan. Druk de uiteinden dicht en knijp om en om in de bovenkant van het deeg tot een soort 'zigzagrand'. Bestrijk de buitenkant licht met olie en bak ze in een voorverwarmde oven van 200 °C in ca. 20-25 minuten gaar en krokant.
-
marcel
Re: Recepten voor de hongerige hondenmens!
irmik cake
Benodigheden voor de cake:
3 eieren
1 glas suiker
1 glas bloem
1,5 glas irmik (= griesmeel)
1 glas yoghurt
1 turks theeglaasje zonnebloemolie
1 zakje bakpoeder
Voor de siroop:
3 glazen water
2 glazen suiker
Paar druppels citroensap
Voor de garnering: gemalen kokos
Mix de eieren met de suiker, voeg de yoghurt en olie toe en mix tot een luchtig vloeibaar beslag, voeg de bloem en griesmeel en bakpoeder toe en mix nog even tot een luchtig beslag.
Kook ondertussen de suiker met het water tot een siroop.
Doe het cakebeslag in een ronde vorm (ongeveer 30cm diameter) en bak ongeveer 20 minuten op 200 graden in voorverwarmde oven.
Als de cake gaar en goudbruin is (test met prikker) haal je hem uit de oven, snijdt de cake in ruiten en overgiet je hem met siroop (ws heb je niet alles nodig), let er op dat de cake alles geabsorbeerd heeft.
Bestrooi met kokosschaafsel en dien op als de cake afgekoeld is.
dit is een heerlijke cake lekker voor bij de koffie
Benodigheden voor de cake:
3 eieren
1 glas suiker
1 glas bloem
1,5 glas irmik (= griesmeel)
1 glas yoghurt
1 turks theeglaasje zonnebloemolie
1 zakje bakpoeder
Voor de siroop:
3 glazen water
2 glazen suiker
Paar druppels citroensap
Voor de garnering: gemalen kokos
Mix de eieren met de suiker, voeg de yoghurt en olie toe en mix tot een luchtig vloeibaar beslag, voeg de bloem en griesmeel en bakpoeder toe en mix nog even tot een luchtig beslag.
Kook ondertussen de suiker met het water tot een siroop.
Doe het cakebeslag in een ronde vorm (ongeveer 30cm diameter) en bak ongeveer 20 minuten op 200 graden in voorverwarmde oven.
Als de cake gaar en goudbruin is (test met prikker) haal je hem uit de oven, snijdt de cake in ruiten en overgiet je hem met siroop (ws heb je niet alles nodig), let er op dat de cake alles geabsorbeerd heeft.
Bestrooi met kokosschaafsel en dien op als de cake afgekoeld is.
dit is een heerlijke cake lekker voor bij de koffie
Re: Recepten voor de hongerige hondenmens!
Die Turkse Pizza lijkt me wel héél lekker !!!!
Bloemetje (Coco x First / Loebas) geb. 09-04-2011
Dieuwertje Bloem van Katoen (Bloemetje x Bram) geb. 22-12-14
Dieuwertje Bloem van Katoen (Bloemetje x Bram) geb. 22-12-14
Re: Recepten voor de hongerige hondenmens!
marcel schreef:500 gram lamsbout
2 uien
10 flinke tenen knoflook
1 aubergine
1 courgette
4 middelgrote aardappelen
10 groene licht pittige Turkse pepers
4 flinke tomaten
1 groot blikje tomatenpuree
2 el olijfolie
4 maggidobbeltjes
1 tl chilivlokken
enkele takjes bladpeterselie
1 tl oregano
takje verse munt (of 1/2 tl gedroogde)
peper en zout uit de molen
Voorbereiding
Snijd het vlees in dobbelstenen. Snijd de verschillende groenten in stukken, verwijder het zaad uit de tomaten en de pepers en snijd hier ook stukjes van. Hak de knoflook fijn en snipper de kruiden. De fijngehakte peterselie houd je achter tot je gaat serveren.
Bereidingswijze
Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees rondom bruin. Doe in etappes de verschillende groenten erbij en laat deze steeds even meebakken. Als alles in de pan zit bak je de tomatenpuree mee. Voeg nu 3 tomatenpureeblikjes water toe, de maggidobbeltjes en de kruiden. Roer voorzichtig door, sluit de pan en laat het geheel ongeveer 3 kwartier zachtjes stoven. Roer tussentijds een keer door.
Serveertips
Serveer met warm Turks brood, knoflooksaus en een koud glas rose.

Re: Recepten voor de hongerige hondenmens!
marcel schreef:een recept voor Jeanette maar andere kunnen dit ook maken het erg simpel hier het recept + de foto's volg de aanwijzing maar dan komt het helemaal goed.
Wat we nodig hebben;
- Genoeg olie om de bodem van de pan te vullen
- 4 lange pepers
- 5 tomaten
- 3 niet al te grote uien
- 6 Eieren
Kruiden:
- 2 theelepels komijn
- 1 theelepels peper
- En wat zout..

Re: Recepten voor de hongerige hondenmens!
marcel schreef:de volgorde is
Eerst moeten we de uien en pepers zo klein mogelijk snijden
Later de tomaten;
En natuurlijk de eieren klaarzetten (mixen met wat zout)
Daarna gooien we de uien en pepers in de warme pan met olie
Daarnaaaaaaaa, voegen we de tomaten toe..
Zo laten we het een beetje koken..
Daarna voegen we de 6 eieren, en de kruiden toe..
En gaan we goed roeren..
Kort later is het klaar om te eten, eet smakelijk allemaal!
2 minuten later!!!

Re: Recepten voor de hongerige hondenmens!
Hoi Ariënne,
Ben je weer aan het testen?...
Ben je weer aan het testen?...
Bobbie "Jonas Mozes van de Liefelijke" - 30-10-2006
Frouckje Babbe-Boo van de Liefelijke x Hollands Koetsiertje's Abe-Mozes
Frouckje Babbe-Boo van de Liefelijke x Hollands Koetsiertje's Abe-Mozes